Treceți la conținutul principal

Mihaela Stan – Sales Consultant pentru Galeriile ARTMARK Bucureşti

Dacă tot vorbim de farmecul colierelor de perle, la Licitaţia de Bijuterii de la ArtMark din 12 iulie, aveţi ocazia să cumpăraţi sau să admiraţi un astfel de obiect de artă absolut fascinant, precum şi alte bijuterii vintage.


O vizită la ArtMark se poate programa după Calendarul licitatiilor la Casa ArtMark:


 

In materialul de mai jos aveti prezentarea tablourilor din Licitatia de Vara de la Artmark din 19 iunie 2018.

Criticul de arta Doina Pauleanu prezinta admirabil Cantecul Ciobanasului de Nicolae Grigorescu si Interior de Curte la Mangalia de Nicolae Tonitza.

Puteti admira si o natura statica fauvista de Theodor Pallady.

Si nu uitati ca cea mai sigura investitie este cea facuta in arta, pentru ca un tablou nu cere de mancare, trebuie doar sa-l stergeti de praf.


Licitatii de vară la Artmark - iunie 2018

Cine este interesat să investească în viitor, poate investi într-un tablou al unui artist de marcă. Vară această la Casa de Licitaţie Artmark aveţi posibilitatea să încercaţi o experienţă nouă.

Pentru detalii click

ART Safari - mai 2018

Sâmbăta 19 Mai 2018- am vizitat pavilionul din Piața George Enescu care a găzduit expoziția anuală numită Art Safari. Art Safari se desfășoară sub patronajul Primăriei Municipiului București și este un eveniment cultural unic în România. În organizarea evenimentului este implicată și Casa de Licitaţie Artmark București.

Aici au fost prezenţi 50 de pictori impresioniști din colecția BCR: Tonitza, Petrașcu, Pallady, Dărăscu, Ressu, Țuculescu, Baba, Bernea și mulți alții.

Interesantă a fost secţiunea dedicată colecţiei familiei Ceauşescu formată din tablourile pictorilor români expuși, dar şi mai interesant a fost comentariul ghidului nostru, un băieţel în jur de 35 de ani pe nume Vlad, care ne-a explicat nouă, celor ce am trăit în comunism, cum să percepem acele vremuri: “Epoca Ceauşescu NU trebuie privită strict în alb şi negru... au existat şi nuanţe ...etc etc...” sfântă naivitate!

Cele două piese de rezistenţă ale evenimentului au fost lucrările „Cap de Copil” de Brâncuşi şi „Van Gogh” de Adrian Ghenie, cei mai bine cotaţi artişti români, Brâncuşi atingând la această oră cea mai înaltă cotă şi plasându-se pe primul loc pe piaţa de artă.

Dintre toate exponatele m-a impresionat o lucrare a pictorului Baba. Măiestria penelului, luminile şi umbrele din lucrare, personajele care păreau că se mişcă m-au făcut să-l redescopăr pe mestrul Baba şi să înţeleg tablourile celui care îi continuă maniera, Ştefan Câlţia.

Vă ofer câteva poze Art Safari 2018 cu scuzele mele pentru calitatea lor.


brancusi

Un nou record pentru Brâncuşi! Sculptura "La jeune fille sophistiquée (Portrait de Nancy Cunard)" a fost vândută marţi seară de casa de licitaţii Christie`s New York pentru 71 mil. de dolari. (click pentru vizionare)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iubirile lui Coco Chanel sau 'Cum se fac cele mai potrivite alegeri' (II)

La Royallieu, Gabrielle urma să trăiască în intimitatea unui bărbat care întruchipa tipul perfect al sportsman-ului, izolat de lume, cu excepţia curselor de cai, nefrecventat decât de câţia prieteni şi de câteva demimondene. Ce reprezenta Royallieu? O bandă veselă de prieteni…un domeniu rezervat cailor şi curselor. Balsan îi oferea lui Coco ceea ce nimeni altul nu i-ar fi putut oferi, şi anume şansa de a şi-i păstra o oarecare independenţă. .. ea nu dorea să fie ca toate celelalte femei întreţinute...tributare bărbaţilor, banilor şi dorinţelor lor. Unei fete sărace, fie ea frumoasă şi plină de ambiţie, secolul al XIX-lea nu-i oferea decât două variante căsătoria sau aventura galantă.... Coco avea să o descopere pe a treia: Munca... Etienne nici nu voia să audă de aşa ceva „De ce să munceşti? Nu ţi-e bine aici?” ... Dar într-o zi, unul dintre cei mai apropiaţi prieteni ai lui Etienne Balsan, aflat în vizită la Royallieu, avea să remarce „Fiţi atenţi la Coco, pentru că a

Rochia Gommeuse purtată de Coco Chanel în anul 1906

Dacă vrei să devii vreodata Coco Chanel, să îţi scoţi din cap treaba asta! Pentru că... "Coco a fost persoana potrivită la locul potrivit, de sexul potrivit, cu viziunea potrivită şi instinctul potrivit pentru modă, cu copilăria potrivită, a întâlnit bărbatul potrivit cu o avere potrivită (considerabilă adică), într-un moment cultural şi politic potrivit." Karen Karbo – COCO CHANEL Edmonde Charles Roux în cartea COCO CHANEL prezintă viaţa Gabriellei Bonnheure Chanel, demontând fără menajamente toate poveştile mistificate despre propria biografie de însăşi Coco Chanel. Autoarea face un tablou istoric, politic şi social al vremurilor în care a trăit celebra creatoare, încercând să explice incredibila şi exploziva afirmare a ei în lumea modei, mai întâi în provincie, apoi la Paris, în Spania, la Londra, pe urmă la New York şi, în final, pe plan mondial. 1906 - Deși nu avea talentul necesar, Gabrielle Bonnheure Chanel lupta să devină cântăreață de succes în baruril